Ügyfélszolgálat: +36 20 267 5125 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Kiszállítás GYIK
Fentisáv
Ingyen szállítás
min. 1 parfüm rendelése esetén
Fentisáv
Akár 40%-kal kedvezőbb ár
mint az offline bolti árak
Fentisáv
Eredeti parfümök
hivatalos forgalmazóktól

Világszerte elismert parfümmárkák

Alábbi cikkünkben összegyűjtöttünk Neked 5 világszerte elismert parfümmárkát! Ismerd meg Bvlgari, Giorgio Armani, Hugo Boss, Christian Dior és Versace történetét, és próbáld ki legnépszerűbb illataikat!

Bvlgari

A görög származású, ezüst ékszergyártó családból származó Sotirio Bvlgari érdeme, hogy 1884-ben megszületett a nagy múltú Bvlgari márka, mely jelentős mértékben hozzájárult az olasz divat fejlődéséhez. Az első üzlet Rómában nyitotta meg kapuit és hamar közkedvelté vált az arisztokraták körében. Eleinte ékszereket, később már karórákat, bőrtermékeket és 1992-től parfümöt is piacra dobtak. Az első parfüm egy unisex illat volt, mely a Bvlgari Au Thé Vert nevet kapta. Nagy hangsúlyt fektetett a tökéletességre és a prémium minőségre, ezért a legtehetségesebb és legkiemelkedőbb tervezők, művészek és parfümőrök csapatát állította össze. Ma már a Bvlgari márka világszintű ismertségnek örvend. Legnépszerűbb női illatai közé tartozik az Omnia Crystalline (2005) és az Omnia Coral (2012). Férfi illatok közül az Aqva Pour Homme (2005) és a Man In Black (2014) örvend a legnagyobb népszerűségnek.
 

Giorgio Armani

Az olasz divattervező, Giorgio Armani 1970-ben indította el saját vállalkozását barátjával, Galeottival. 5 éven keresztül olyan megrendelőknek dolgoztak, mint Emanuel Ungaro vagy a firenzei konfekciós házak. Armani első férfi kollekcióját 1974-ben mutatta be, és olyan sikert ért el vele, hogy 1975-ben már márkaként jelent meg a piacon. Rá egy évre megszületett az Armani női vonala is. Később további terjeszkedésbe kezdett és luxus ruházati cikkei mellett a kozmetikai piacon is jelentős sikereket ért el, illetve bőrápoló termékeket és természetesen parfümöket is értékesített. Első illata, az Armani női parfüm, 1982-ben jelent meg. Legkedveltebb női illatai a virágos Acqua di Gioia (2010) és a ciprus-virágos (2013). Férfi illatok közül verhetetlen az Acqua di Gio Pour Homme (1996), de rendkívül népszerű az Armani Code Pour Homme (2004) is!

 

Hugo Boss

Hugo Boss a németországi Metzingenben alapította meg ruházati cikkeket gyártó üzemét 1924-ben. A gyár eleinte esőkabátok és vízhatlan ruhák gyártására szakosodott, később viszont főként öltönyök készítésére fókuszáltak, és rövid időn belül hatalmas sikert értek el. A Hugo Boss márka a 70-es évekre színvonalas, minőségi termékeket gyártó divatmárkaként épült be a köztudatba. Napjainkra termékkínálata jelentősen kibővült, több mint 5 000 kiskereskedelmi üzlet található szerte a világon. A Boss első parfümjét, a Boss Number One illatot Pierre Wargnye alkotta meg 1985-ben. A későbbiekben került piacra a közkedvelt Hugo Man (1995) és a Boss Bottled (1998), melyek sikere máig töretlen, míg legújabban a Boss The Scent (2015) férfi parfüm hódít megállíthatatlanul. A legfelkapottabb női illat pedig egyértelműen a Boss Ma Vie (2014).

 

 

Christian Dior

Christian Dior Franciaországban született, azonban a világháborút követően Párizsba költözött, ahol eleinte - édesanyja nyomására - politikai pályába kezdett.  Kreativitása és tehetsége azonban hamar kibontakozott, így tanulmányait megszakította és egy kis galériát kezdett el üzemeltetni. Nem sokkal később a híres Figaro Illustré illusztrátora lett. Ekkor figyeltek fel rá olyan nagy divatházak, mint a Nina Ricci vagy a Balenciaga. Saját divatházát végül 1945-ben, Párizsban alapította meg és ruhakollekciója mellett stílusos kiegészítőkkel, szemüvegekkel, bőrárukkal és parfümökkel hódította meg az egész világot! Első illatát, az évtizedeken át igen kelendő Miss Dior női parfümöt 1947-ben dobta piacra. Hogy a parfüm a modern világban is megállja a helyét, nemrég a kor ízlésének megfelelő külső-belső újításoknak vetette alá, neve viszont maradt a jól bevált Miss Dior. Kiemelkedően kapós női parfümje még a virágos-gyümölcsös illatú Dior J'adore (1999) is. Férfi parfümjei közül a Dior Fahrenheit (1988) a nagy favorit, de mostanában az új Sauvage (2015) fékezhetetlenül a babérjaira tör.

 

Versace

Az olasz származású Gianni Versace megehetősen hamar belekóstolt a szakmába, mivel már fiatalon segítenie kellett drágaköveket és aranyszálat keresni édesanyja hímzéseihez. Eleinte építésznek tanult, de később Milánóba költözött, ahol helyet kapott a divatszakmában. Hamarosan megnyitotta saját üzletét is, és hatalmas sikerre tett szert! Azonban számára ez csupán 1997-ig tartott, ekkor ugyanis szokásos reggeli sétájából hazajövet egy ámokfutó lelőtte. Divatbirodalmának jelentős részét unokahúgára, Allegra Versacéra hagyta. A Versace Group luxus ruhakölteményei mellett kiegészítőket, kozmetikumokat, bútorokat és parfümöket is árusít. Első illatát, a Gianni Versace (1981) női parfümöt sajnos ma már nem gyártják, viszont hatalmas népszerűségnek örvendenek a Bright Crystal (2006) és a Yellow Diamond (2011) nevet viselő női illatok. Férfi illatok közül pedig a klasszikus Blue Jeans (1994) és a Versace Man Eau Fraiche (2006) parfümök a legkeresettebbek.