Ügyfélszolgálat: +36 20 267 5125 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Kiszállítás GYIK
Fentisáv
Ingyen szállítás
min. 1 parfüm rendelése esetén
Fentisáv
Akár 40%-kal kedvezőbb ár
mint az offline bolti árak
Fentisáv
Eredeti parfümök
hivatalos forgalmazóktól

Dior parfüm: amiért az illatból vált időtálló divatirányzat

Úgy tűnik, a 20. század első felében valami lehetett a levegőben Franciaországban, mert olyan divat- és illatguruk tevékenykedtek akkoriban, mint Coco Chanel vagy Christian Dior. Utóbbi úgy tört be a parfümök világába, hogy előtte a rajzolás érdekelte. Egy cseppet sem bánjuk, hogy elfordult ettől a művészeti ágtól, és az üvegcsék felé vett útját.

Ki volt Christian Dior?

Christian Dior 1905-ben született Franciaországban, tehetős családba. A szülei politikusnak szánták, de ő más utat talált magának. Fiatalon Párizsba került, ahol elkezdett érdeklődni a művészetek iránt, imádott rajzolni, festeni, sok ismert művésszel barátkozott össze. Harminc éves korában a művészetről áttért a divatra, ekkor indult tervezői karrierje. Saját szalonja megnyitására azonban egészen 1946-ig kellett várnia. Egyedi stílusa, az úgynevezett „new look” hamar meghozta neki a világsikert: ezek nőies, igen romantikus hangvételű ruhák voltak a hölgyek számára. Csakúgy, mint Coco Chanel, a férfi is az illatok világába tért át a divatról, megtartva az eredeti tevékenységét is, így született meg a világhírű Christian Dior parfüm.

Az első női Dior parfüm

Az első illat egy Dior női parfüm, a Miss Dior volt, melyet Dior húga inspirált; ezt a parfümöt egészen elképesztő mennyiségű új limitált kiadás és felújított illat követte. A tervező zseniális marketinges volt: minden illatról elnevezett egy ruhát is, így mindkét terméket reklámozta egyszerre. Azóta számos örök és elképesztően népszerűvé vált illat született, ilyen többek között a Dior Hypnotic Poison, a Dior Homme, a Dior J'adore vagy éppen a Dior Addict. A legismertebb és talán legjobb Dior férfi parfüm pedig a Dior Fahrenheit. Ezek a termékek a mai napig a márka zászlóshajói. Bár a tervező alig több mint két évtizedet töltött a parfümök világában, és fiatalon, 52 évesen meghalt, számos elismerést, díjat kapott munkájáért. A 20. század második felében több világsztár szinte kizárólag Dior-ruhát és Dior-illatot viselt a nagyobb rendezvényeken. Ilyen volt például Elizabeth Taylor is, aki csak Diorban volt hajlandó megjelenni az Oscar-gálákon. A francia divatguru elképesztően nagy birodalmat épített fel és hagyott hátra, a márkának azóta is számtalan, hihetetlen színvonalú parfümöt és ruhát köszönhet a divatvilág. Kínálatunkban a márka valamennyi parfümje kiváló áron megtalálható, az illatot Ön hamar magán is érezheti. Nagyszerű ajándék szeretteinknek, de saját magunknak is.