Ügyfélszolgálat: +36 20 267 5125 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Kiszállítás GYIK
Fentisáv
Ingyen szállítás
min. 1 parfüm rendelése esetén
Fentisáv
Akár 40%-kal kedvezőbb ár
mint az offline bolti árak
Fentisáv
Eredeti parfümök
hivatalos forgalmazóktól

A Paco Rabanne márkáról

Francisco “Paco” Rabanade Cuervo, vagy ahogy a világ megismerte, Paco Rabanne Spanyolországban született. Édesanyjával a polgárháború elől menekült Franciaországba, s eredetileg építésznek készült, de hamar megérezte hogy az élet számára ennél izgalmasabb utat tartogat.

Rabanne karrierje ékszertervezéssel indult: munkáit olyan divatházaknak készítette, mint a Givenchy, Dior és a Balenciaga, mégis, évekig tartott, hogy saját márkájával is megjelenhessen a piacon.

Az első saját kollekciójának Rabanne végül a „Hordhatatlanok” címet adta. A ruhákhoz olyan anyagokat használt, amelyeket még senki: műanyaglemezek, alumínium lapocskák, papírmasé formák tették rendkívülivé a kollekciót.

Rabanne, akinek ügyfelei között ott találjuk Elizabeth Taylort, Audrey Hepburnt vagy Brigette Bardot-t is, 1968-ban nyitott parfümgyárat a Puig céggel együttműködésben. Illatait határozottság, erőteljesség, vad csábítás jellemzi.

Rabanne első igazán híres illata a Paco Rabanne XS volt. A citrusos-bergamottos illat egy cseppnyi ózonnak köszönheti a igazán vadító voltát. Az újabb változat, a Black XS-es sem sokat változott: a határozott alap csupán gazdagodott néhány titokzatosabb összetevővel, például ámbrafával, indiai sással és levendulával.

A 1 Million-nal Rabanne-nak egy sor kőbe vésettnek tűnt parfümszabályt sikerült áthágnia, az illat mégis az eladási listák csúcsára tört. A fás-fűszeres illatba igazi, nőies összetevők is kerültek: rózsa és fahéj, de az illatot amberketel (szintetikus ámbra) és borsmenta is színezi.

Hasonlóan érzéki a női kiadás, a Lady Million is. Virágos, mézes aromák csavarodnak egymásba az aranyszínű üvegcsépen, a keserűnarancs és a neroli viszont kellemes egyensúlyt adnak, nem engedik, hogy az édes összetevők túlságosan domináljanak.

A ház egy igazi különlegessége az Invictus, vagyis a győzelem parfümje. A bajnoknak járó serleget formázó üvegcsében egy igazi, ellentétekkel dolgozó illat bújik meg. A tengeri aromák és a grapefruithéj mellé az alkotók a legjobbnak járó babérkoszorú aromáját is odacsempészték.