Ügyfélszolgálat: +36 20 267 5125 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Kiszállítás GYIK
Fentisáv
Ingyen szállítás
min. 1 parfüm rendelése esetén
Fentisáv
Akár 40%-kal kedvezőbb ár
mint az offline bolti árak
Fentisáv
Eredeti parfümök
hivatalos forgalmazóktól

A Nina Ricci márkáról


Maria Adélaïde Nielli, a későbbi Nina Ricci a 19. század végén született Torinóban. Alig 12 évesen kerül Franciaországba, ahol később tervezőként dolgozott. A szerelem is itt érte utol. Férje, Luigi Ricci ékszertervezőként dolgozott. Fiuk, Robert Ricci 1905-ben látta meg a napvilágot. 

Nina kezdetben a Párizsi Raffin-háznál dolgozott tervezőként, majd megnyitotta saját divatházát, s olyan ügyfelekkel dolgozott együtt, mint Andy Warhol. 

Férje korai halála után Nina Ricci és fia közösen vezették az üzletet. Nina felelt a divatért, Robert pedig az üzleti ügyeket és a parfümtervezést irányította. A Cadillacjén suhanó Nina az üzlet fénykorában 450 varrónőt irányított. Mindenkitől a vevő felé tanúsított legnagyobb udvariasságot várta el, részben ennek köszönhették a sikert, hiszen a vásárlók szívesen töltötték velük az idejüket. 

Nina 1970-ben, fia 1988-ban távozott az élők sorából, a házat azóta számos, ismert divattervező vezette, de az elegancia, a finom csillogás máig változatlan. 

A divatház egyik legsikeresebb parfümje az L’Air Du Temps, vagyis az Idők illata. Az elegáns üvegben egy igazi klasszikus rejtőzik: gardénia, jázmin, nőszirom és ylang-ylang kölcsönzi illatát a keveréknek, amelyet a világ 5 legjobb parfümje közé választottak. Az Idők illata 1948-as megjelenése óta változatlan összetételben kapható.

A 2001-ben megjelent Premier Jour már a modern Nina Ricci irányvonalat követi. Melengető, nem túl tolakodó illata magabiztosságot ad a viselőjének, melegséget csempész a mindennapokba, nem követel figyelmet, inkább gondoskodóan követi a viselőjét. 

Pimasz, mégis mesés parfüm a Ricci Ricci.  A masnis üvegcsében egy buja virágoskertek rejtőznek: tubarózsa, rózsa és harangvirág ad édeskés, karakteres, erőteljes illatot, míg a rebarbara és a bergamott fanyarsága vidámságot és feszültséget kölcsönöz a kompozíciónak.