Ügyfélszolgálat: +36 20 267 5125 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Kiszállítás GYIK
Fentisáv
Ingyen szállítás
min. 1 parfüm rendelése esetén
Fentisáv
Akár 40%-kal kedvezőbb ár
mint az offline bolti árak
Fentisáv
Eredeti parfümök
hivatalos forgalmazóktól

A Givenchy márkáról

Hubert James Marcel Taffin de Givenchy készített kollekciót a Kennedy család asszonyainak, de a Guinness és a Grimaldi família is rendszeres vásárlója volt. Givenchy legfőbb múzsája mégis Audrey Hepburn volt. A színésznő az ő ruháiban szerepelt például az 'Álom luxuskivitelben', a 'Sabrina' és a 'Hogyan lopjunk egy milliót?' című filmekben is.

Az első illatot, a L’interdit-et Audrey Hepburn állítólag már évekkel azelőtt védjegyeként viselte az illatot, mielőtt az a nyilvánosság számára is elérhető lett volna.

A ’80-as évek nagy dobása az okos, mégis érzelmes nőknek alkotott Ysatis volt, az aldehidek, a rózsafa, és a kókusz illatával. 2004-ben megújult Ysatis Iris variáns a gyümölcsök illatával, fekete ribizlivel, mandarinnal és egy csöppnyi violával gazdagodott.
1991-ben az Amarige ért el átható sikert. A parfüm neve egy anagramma, a francia „mariage”, vagyis „házasság” szóból származik. ahogyan a jó házasságban a felek időről időre újabb csodákat fedeznek fel a másikban, úgy bomlanak ki ebben a parfümben időről időre az újabb és újabb virágos aromák, a narancsvirág, a rózsafa, az ibolya, végül az ámbra rafinált illata.

1995-ben Givenchy nyugdíjba vonult 1952-ben nyitott divatháza éléről, helyét egy rövid időre John Galliano vette át. Az ő idején született meg a fehér virágcsokrot idéző Organza, melynek karcsú üvege egy nőalakot formáz.

2003-ban már Julien McDonald állt a divatház élén. Ő fedezte fel a Givenchy új múzsáját, Liv Tylert, akivel ismét egy olyan nő került a Givenchy fantáziavilágának bűvkörébe, akinek a szépsége belülről sugárzik. Ő lett a Very Irresistible nevű illat arca. A csillagánizs, a verbéna, a bazsarózsa vagy a pacsuli illata francia eleganciát, de amerikai spontaneitást kölcsönöznek a viselőjüknek.

Az első férfi parfüm még 1959-ben készült. A Givenchy Pour Homme orientális-fás illatával máig népszerű a klasszikusabb aromák kedvelői körében. Hatalmas sikert aratott a Gentleman parfüm is 1974-ben, amely mára igazi apa-fia illattá vált. A gazdag aromájú, fás illatot összetevők sokasága teszi különlegessé: bergamott, citrom és rózsa színezi, sok más alkotóelem mellett.

2005 óta Riccando Tisci felelős a női és a férfi vonal tervezéséért is. 2006-ban érkezett az Ange ou Demon, ami egy igazán femme fatale, éjszakai dögös illat - a fűszeressége és önbizalma erős karaktert kíván viselőjétől.